tiistai 1. maaliskuuta 2016

Maapähkinäpatukat


Näiden patukoiden alkuperäinen ohje löytyy ihanasta Feel Good Kitchen -blogista. Snickers-fanina näitä oli pakko testata. Maku muistuttaa kyllä hyvin esikuviaan, mutta terveellisempänä versiona nämä päihittävät esikuvansa mennen tullen. Tässäpä ohje minun tavallani tehtynä.

Maapähkinäpatukat (n. 12 patukkaa, gluteeniton, maidoton, sokeroimaton)

Pohja

1 dl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa (Voi hyvin Luomu hunaja)
2 rkl kookosjauhoa

Mittaa maapähkinävoi ja hunaja kulhoon ja pehmennä niitä pieni hetki mikrossa, jotta saat ainekset sekoittumaan hyvin. Lisää kookosjauho sekaan ja sekoita huolellisesti sekaisin. Muotoile massasta suorakulmion muotoinen levy leivinpaperin päälle (alle vuoka, leikkuulauta tai muu alusta). Muotoilussa voit käyttää apuna spatulaa tai veistä (kastele vedellä, niin taikina ei tartu). Laita pohja pakkaseen.

Täyte

12 aurinkokuivattua taatelia
1 rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
1 rkl kookosöljyä
suolapähkinöitä

Liota taateleita kuumassa vedessä vartin verran ja valuta niistä sitten vesi pois. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella kaikki muut ainekset, paitsi suolapähkinät, tasaiseksi seokseksi.  Levitä täyte pohjan päälle ja painele siihen suolapähkinöitä. Pakasta tässä vaiheessa noin pari tuntia, jotta levy kovettuu riittävästi. 


Kuorrutus 

3 rkl sulatettua kookosöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa (esim. kukkaishunajaa, akaasiahunajaa)
3 rkl raakakaakaojauhetta

Ota pohjalevy pakkasesta ja leikkaa siitä patukoita tai kuutioita oman maun mukaan. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään sekaisin. Voit käyttää kuorruttamisessa apuna veistä tai esim. silikonista sutia, jolla minä patukat kuorrutin. Sutia käyttämällä pintaan jää sudin jälkiä, mutta jos se ei haittaa, niin sillä kuorrutus käy nopeasti ja helposti. Jos haluat paksumman suklaakuorrutuksen, voit välillä pakastaa patukoita ja kuorruttaa ne useamman kerran. Tällöin tarvitset myös enemmän kuorrutetta. Minä kuorrutin patukat vain kertaalleen, mutta alkuperäisen ohjeen määrä ei silti riittänyt. Yllä oleva määrä riitti juuri ja juuri.

Pakasta patukat vielä hetkeksi, jotta kuorrutuskin kovettuu kunnolla. Patukoita voit säilyttää pakastimessa pidempäänkin. Ota ne vain pehmenemään vähän ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja: